Акция "светлина"
3 posters
Страница 1 от 1
Акция "светлина"
От 1 ноември КАТ започва Акция "светлина" като от 1 до 8 ноември само ще предупреждават за НЕвключени фарове а след това ще глобяват.
Re: Акция "светлина"
според мен трябва целогодишно да сме с вкл. фарове2she написа:От 1 ноември КАТ започва Акция "светлина" като от 1 до 8 ноември само ще предупреждават за НЕвключени фарове а след това ще глобяват.
slavy_ivanov- ентусиаст
- Брой мнения : 45
Местожителство : Варна / Сопот
slavy_ivanov написа:според мен трябва целогодишно да сме с вкл. фарове2she написа:От 1 ноември КАТ започва Акция "светлина" като от 1 до 8 ноември само ще предупреждават за НЕвключени фарове а след това ще глобяват.
И аз съм на това мнение.
определено има по - добра видимост при приближаващ насрещен автомобил. това основно и не единствено2she написа:slavy_ivanov написа:според мен трябва целогодишно да сме с вкл. фарове2she написа:От 1 ноември КАТ започва Акция "светлина" като от 1 до 8 ноември само ще предупреждават за НЕвключени фарове а след това ще глобяват.
И аз съм на това мнение.
slavy_ivanov- ентусиаст
- Брой мнения : 45
Местожителство : Варна / Сопот
КАТ ще глобява за тъмни фарове и мръсни стъкла
КАТ ще налага глоби при всяко констатирано нарушение в рамките на акция „Светлина". Днес започва вторият етап от кампанията, който предвижда санкциониране при неизправности. Проверките на Пътната полиция за работещи фарове, изрядни чистачки и зимни гуми започнаха още на 1 ноември, но до сега се провеждаше предупредителния период на операцията.
Това беше първа седмица от акцията, в която не бяха налагани глоби, а само се насочваше вниманието към шофьорите да отстранят установените неизправности по колите им преди активния зимен сезон.
От 9 ноември до 20 ноември ще се извършва засилен контрол по пътищата и при нарушения ще се налагат санкциите.
Колко и за какво ще плащаме, ако сме неизрядни:
За износени гуми водачите ще заплащат глоба от 50 лв. За неизправни светлини в зависимост от това дали се създава опасност за движението, водачите ще заплащат глоба от 20 до 150 лв. За неизправни чистачки санкцията е 20 лв. За липса на светлоотразителна сигнализация - 50 лв., за липса на вериги против буксуване на обозначени от КАТ места глобата е от 20 лв.
Глобата за липса на вериги, когато има изрично полицейско разпореждане, е от 100 до 200 лв., като е възможно лишаване от право на управление до 6 месеца.
аз също съм на мнение че трябва целогодишно да се кара с включени фарове а аз почти постоянно карам с включени светлини и мисля че ако всеки кара така това поне малко ще промени обстановката на пътя
Ivan Filipov- Рейсър
- Брой мнения : 415
Местожителство : karlovo
Similar topics
» АКЦИЯ-2
» дарителска акция
» Тема за оплаквания тип "Ех м***а му и прасе защо все на мен"
» Показаха 10-те финалиста в "Световен автомобил на годината"
» Porsche и Lincoln най-надеждни според "J.D. Power"
» дарителска акция
» Тема за оплаквания тип "Ех м***а му и прасе защо все на мен"
» Показаха 10-те финалиста в "Световен автомобил на годината"