Относно спидомерите!
+2
Даниел Туйков
val_mcrae
6 posters
Страница 1 от 1
Относно спидомерите!
От одавна се каня да ви питам имате ли си напредстава за какво се правят тези червени разграфки на спидомерите? Имат ли нещо общо с децибелите на колата с резонансни трептения или какаво? Винаги съм се питал за какво са, а така и не разбрах до сега! Прави м и впеччатление че най често са на 50км.
Ето няколко примерни снимки, за да се сетите за какво говоря:
Ето няколко примерни снимки, за да се сетите за какво говоря:
Re: Относно спидомерите!
Аз винаги съм си мислел, че ги слагат за по-добра ориентация с колко се движиш на определено място, за да не се нарушават скоростните граници ?!
50 в града
90 извън града
130 магистрала ........
50 в града
90 извън града
130 магистрала ........
и моята логика е такава
koklev- Рейсър
- Брой мнения : 438
Местожителство : Сопот
А на първата снимка тогава какъв ще коментара за червените разграфения ( 30....и....60....само ) ???
h_botev- Рейсър
- Брой мнения : 228
Местожителство : Карлово
Интересно че и никъде не намирам информация за тези червени сектори. Но може би сте прави че са за допустимите скорости.
val_mcrae написа:Интересно че и никъде не намирам информация за тези червени сектори. Но може би сте прави че са за допустимите скорости.
Не мисля, че са допустими скорости според мястото на движение, тъй като в различни страни те са различни. На омегата ми имаше 3 черти с означения съответно I, II, III. Те ме навеждаха на мисълта, че са допустими скорости за дадената предавка.
lordvlado- начинаещ
- Брой мнения : 30
Местожителство : Karlovo, Пловдив
lordvlado написа:val_mcrae написа:Интересно че и никъде не намирам информация за тези червени сектори. Но може би сте прави че са за допустимите скорости.
Не мисля, че са допустими скорости според мястото на движение, тъй като в различни страни те са различни. На омегата ми имаше 3 черти с означения съответно I, II, III. Те ме навеждаха на мисълта, че са допустими скорости за дадената предавка.
малко ме съмнява това със скоростите съдейки по първата снимка ... съответно 1-ва - 30км/ч , 2-ра - 60 км/ч
koklev- Рейсър
- Брой мнения : 438
Местожителство : Сопот
И мен малко ме съмнява да са за скороста на предавките ама кои знае,но наи вероятно са някакви ограничения, но и аз не съм сигурен
Ivan Filipov- Рейсър
- Брой мнения : 415
Местожителство : karlovo
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите