Auto club Karlovo
ЗА ДА ВИЖДАТЕ ПЪЛНАТА ВЕРСИЯ НА ТОЗИ ФОРУМ ВИ Е НУЖНА РЕГИСТРАЦИЯ

Колко струват специалните номера?

Go down

Колко струват специалните номера?

Писане by val_mcrae on Съб Юни 04 2011, 10:08В България открай време е "престижно" цифрите от регистрационния номер на колата да са еднакви. Преди 10 ноември с такива привилегии се ползваха само милиционери и висши партийни дейци. Именно поради тази причина и днес в разговорния език се използва определението "милиционерски номер".

С идването на демокрацията т.нар. мутри масово започнаха да използват връзки и подкупи, за да се сдобият с подобни регистрационни табели. Преди време от КАТ решиха проблема генерално. Сега всеки собственик на МПС може да се възползва от официалната услуга "Специален номер".

Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси определя стойността за издаване на нестандартен номер. Най-евтино излиза правото на ползване на регистрационен номер с комбинация от цифри: aa-bb; ab-ab; ab-ba, като „a“ и „b“ са различни числа от „0“ до „9“. В този случай таксата е 30 лв. (напр. „ВТ 1122 КМ“, „А 4545 ЕР“, „Н 7887 СХ“ и т.н.)

Онези, които искат да имат четири еднакви цифри (напр. „СА 1111 РН“), трябва да отделят 1 000 лв. За право на ползване на регистрационен номер с комбинация от цифри, които не са еднакви, но са по по желание на клиента, сумата е 50 лв.

Най-скъпо излиза "привилегията" да имате регистрационен номер с букви. Цената му е 7 000 лв. Важно е да се знае, че буквите в него трябва да присъстват и в кирилицата, и в латинската азбука (напр. РВ ВАНКО1, Х АСК0В0, СА КАМЕН и т.н.). Същата сума се заплаща и за рег. номер с еднакви цифри без серията от букви в края (CC 777777).

Независимо какъв номер ще предпочетете, той трябва да започва с буквеното обозначение на областния град.
avatar
val_mcrae
Admin
Admin

Брой мнения : 2306
Join date : 02.10.2009
Age : 39
Местожителство : Карлово

http://sites.google.com/site/autoclubkarlovo/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите