Auto club Karlovo
ЗА ДА ВИЖДАТЕ ПЪЛНАТА ВЕРСИЯ НА ТОЗИ ФОРУМ ВИ Е НУЖНА РЕГИСТРАЦИЯ

Затягане на положението с камерите

Go down

Затягане на положението с камерите

Писане by Даниел Туйков on Пет Апр 08 2011, 14:09

Петнайсетте стационарни камери, засичащи превишена скорост, отново започват работа. От КАТ бяха принудени да ги изключат в началото на тази година заради изтекъл лиценз. Устройствата трябваше да бъдат сертифицирани от Българският институт по метрология, но от БИМ се забавиха почти четири месеца.

Сега обаче всички камери са тествани и монтирани отново. Най-късно до седмица се очаква старт на нормалното им функциониране. От КАТ съобщиха, че уредите работят безупречно, притежават нужния лиценз и обжалването на нарушенията в съда вече няма да има положителен за нарушителя ефект. Факт е и разпращането на електронните фишове по пощата с обратна разписка, като по-този начин се очаква по-голяма събираемост на глобите.

Глобата за превишаване на ограниченията между 11 и 20 км/ч е 50 лв. Скорост от 21 до 30 км/ч над позволеното се наказва със 100 лева. 200 лева пък е паричното наказание за водачи, които превишат ограничението с повече от 40 км/ч. Онези, които карат с 50 км/ч над разрешеното, ще се разделят с 350 лева.

Мерките за електронно отчитане на скоростта са и леко позатегнати. До миналата година спийд камерите се задействаха само при движение с 30 км/ч над разрешеното. Сега обаче те са настроени да се включват при скорост 24 км/ч повече от ограничението.

Междувременно стана ясно, че магистрати са внесли предложение, което превдижда еднократна такса в размер от 20 до 50 лева за всяко обжалване на наказателно постановление. Идеята е актове да бъдат оспорвани само в случай, че обвиненият е напълно сигурен в правотата си. Ако това бъде доказано в съда, от КАТ ще възстановят предварително заплатената такса. Suspect

Оригинална тема

_________________


avatar
Даниел Туйков
Модератор
Модератор

Брой мнения : 1122
Join date : 07.01.2010
Age : 30
Местожителство : Карлово

http://www.autoclubkarlovo.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите