Auto club Karlovo
ЗА ДА ВИЖДАТЕ ПЪЛНАТА ВЕРСИЯ НА ТОЗИ ФОРУМ ВИ Е НУЖНА РЕГИСТРАЦИЯ

Брюксел официално ни отказа по-нисък данък за горивата

Go down

Брюксел официално ни отказа по-нисък данък за горивата

Писане by Даниел Туйков on Пет Мар 18 2011, 11:12Финансовият министър Симеон Дянков

Предоговаряне на стъпките за достигане на минималните ставки на акцизите върху горивата не е възможно както за България, така и за другите държави - членки на ЕС.

Това беше ясно потвърдено по време на вчерашната среща в Брюксел на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков с европейския комисар по данъчното облагане, валутния съюз, одита и борбата с измамите Алгирдас Шемета, съобщиха от пресцентъра на финансовото министерство.

Повод за срещата на министър Дянков с комисар Шемета бяха обсъжданите предложения на български производители и търговци на горива и браншовите организации на превозвачите във връзка със завишените цени на горивата на българския и международните пазари.

„Беше ни казано недвусмислено, че България, въобще никоя държава, не може да си помисля дори да намалява акциза под минимума, който вече ние сме го постигнали за бензина, а за дизела вървим по стъпките, така че до 2013 година да постигнем минимума за Европейския съюз. Така че разговорът беше твърде кратък, просто да не си помисляме, това не е възможно. Никоя държава не може да го направи“, коментира Дянков, цитиран от БНР, веднага след приключване на срещата.

Малка е вероятността от спад на цените на дизеловото гориво в европейски мащаб, сочат анализите на Европейската комисия. Тенденцията е към оскъпяване на дизела и поевтиняване на биогоривата, а ЕК подготвя директива, която предвижда промени в начина на изчисляване на акцизите върху горивата след 2013 година. Това се очаква да доведе до поевтиняване на биогоривата, а дизелът ще остане сравнително по-скъп. По този начин ще се стимулира ръст в потреблението на биогорива за сметка на по-проблемното в екологичен план дизелово гориво, поясни министър Дянков пред български медии в Брюксел.

Общ европейски разговор по темата за цените на горивата на международните пазари вече беше проведен на последното заседание на ЕКОФИН. Финансовите министри от ЕС потвърдиха позицията си от Манчестър, че фискалните политики на държавите не могат да се променят, особено в средата на годината и по теми с краткосрочни рамки, каза още Симеон Дянков. Така че общата европейска политика е ясна, допълни той.
b
Финансист №1 припомни, че правителството „няма особени възможности за намеса на пазара", а до вторник следващата седмица ще бъде представен анализът на производителите по формирането на цените на горивата.

Източник:
Klassa.bg

_________________


avatar
Даниел Туйков
Модератор
Модератор

Брой мнения : 1122
Join date : 07.01.2010
Age : 30
Местожителство : Карлово

http://www.autoclubkarlovo.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите