Auto club Karlovo
ЗА ДА ВИЖДАТЕ ПЪЛНАТА ВЕРСИЯ НА ТОЗИ ФОРУМ ВИ Е НУЖНА РЕГИСТРАЦИЯ

Защо Лукойл вдига цените?

Go down

Защо Лукойл вдига цените?

Писане by val_mcrae on Вто Мар 01 2011, 21:11Във връзка с многобройните запитвания пресслужбата на Лукойл България съобщава, че цените на горивата, които в последните дни бележат значително покачване, се влияят силно от международната обстановка, която предизвиква паника на пазарите. Конкретно в България цените на дребно се влияят и от още няколко фактора, свързани с инвестиции на компанията в покриване на стандарт ЕВРО 5 и екоизискванията на ЕС, в рамките на които се произвеждат горива с ниско съдържание на сяра и 3% биосъставка. Курсът на долара, който към 25.02.2008 г. е 1.32 лв, а към 25.02.2011 г. е 1.42 лв., както и по-високи стойности на акцизите на горивата също е съществен фактор.

Така под влияние на изредените фактори цените на дребно на горивата в България през 2011 година са равни на тези от 2008-а въпреки по-ниските цени на суровия петрол. (ТОВА ДАЛИ Е ТАКА???)

Лукойл България следи стриктно международните котировки и предприема всички необходими мерки, за да поддържа възможно най-изгодни за потребителя крайни цени на горивата, и то за сметка на търговската си печалба, тъй като тези цени влияят на цялата българска икономика и на обществото като цяло, което не е в интерес на фирмата, завършва съобщението на компанията.

Явно според Лукойл обикновеният потребител изобщо не бива да се съмнява в твърдението, че монополист работи против търговските си интереси в името на имиджа си и благото на обществото. Споделете и вашето становище по въпроса защо Лукойл вдига цените на горивата.

avatar
val_mcrae
Admin
Admin

Брой мнения : 2305
Join date : 02.10.2009
Age : 39
Местожителство : Карлово

http://sites.google.com/site/autoclubkarlovo/

Върнете се в началото Go down

Re: Защо Лукойл вдига цените?

Писане by Христо_Сираков on Вто Мар 01 2011, 21:51

според мен всичко е спекула и си намират оправдание
avatar
Христо_Сираков
Модератор
Модератор

Брой мнения : 888
Join date : 05.10.2009
Age : 35
Местожителство : сопот

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите