Auto club Karlovo
ЗА ДА ВИЖДАТЕ ПЪЛНАТА ВЕРСИЯ НА ТОЗИ ФОРУМ ВИ Е НУЖНА РЕГИСТРАЦИЯ

Правила за ползване на форума!

Go down

Правила за ползване на форума!

Писане by val_mcrae on Пет Окт 02 2009, 11:45

Правила за ползване на форума!
Admin Today at 11:16


1. Правилa

1.1. Постовете трябва да са в съответните теми и раздели. Потребителите трябва да прочетат описанието на темата преди да постват. Потребители, които често постват в грешни теми или раздели могат да бъдат предупредени (виж политиката по-долу).
1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани.
1.3. Потребителите не би трябвало да се държат като "модератори в сянка". Ако някой потребител забележи нещо нередно би могъл да се свърже с някой от Модераторите. Потребители, които се правят на модератори ще бъдат предупреждавани. Това се налага от факта, че другите потребители се дразнят от въпросните "модератори в сянка".
1.4. Потребителите не трябва да забравят, че форума е достъпен за разнообразна възрастова аудитория (малолетни). Постването (tag images) на порнографски снимки или картинки, текстове и други са недопустими.
1.5. Потребителите трябва да имат предвид, че има и такива с по-бавна връзка. Използването на таговете ([img][/img]) трябва да бъде съобразено, за да не се затрудняват потребителите с по-бавна връзка.
1.6. Потребителите е желателно да постват във вид на "чист текст".
Не трябва да се използват голям брой emoticons, главни букви (постването с главни букви се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН), или много цветен текст и други. Потребителите не трябва да използват много пунктуации (!!!, ????? и .....) в заглавието или в самият си пост. Потребители които често нарушават това правило ще бъдат предупреждавани.
1.7. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описателно.
Примери за лоши заглавия са:
Помогнете ми, Заклещих се, Имам проблем, HELP: PROBLEM, ПОМОООЩ!!!!!!, Molqvi kajete ......., nqkoi znae li... и т.н.
Пример за добри заглавия са:
Проблем: Не мога да си отключа Tipo-то, Въпрос: как да си рестартирам ECU-то на Stilo-то, Link: Tipo/Tempra Workshop manual, RQ: DVD ePER Tipo и т.н.
1.8. Спамът няма да бъде толериран в никой случай (спам - едносрични и повтарящи се постове, както и оф-топици). Това включва и предлагането на хостинг (платен и безплатен), платен превод на филми и т.н., инсталации/услуги срещу заплащане и други. Потребители които спамват ще бъдат предупреждавани, а техните постове ще бъдат изтривани.
1.9. Потребителите не трябва да пускат линкове/теми ако са открили информация за детско порно, а трябва да уведомят веднага Администратора или Модератор.
1.10. Модераторите си запазват правото да променят или да махат постове по всяко време. Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите.
1.11. Горните правила на форума са приложими и за личните съобщения. Злоупотребяването със системата за ЛС (лични съобщения) може да доведе до предупреждение и/или до изключването на ЛС.
1.12. Писането на кирилица е задължително. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код и други.) Тези, които нямат кирилица могат да си свалят и инсталират . При нарушение потребителят получава официално предупреждение, а модераторите имат правото да изтрият мнението по своя преценка. УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК! Това е български форум - не международен.
1.13. Заглавията и мненията на темите се изписват задължително на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.
1.14. Потребителските имена на потребителите не трябва да целят обида, критика или умишлено да наподобяват потребителското име на друг потребител от форума. Също така не трябва да съдържат нецензурни думи, реклама, политически, расистки или порнографски елементи. Не се допуска потребителските имена да съдържат и URL адрес (напр. www.site_name.com). Забранено е и регистрирането на повече от едно потребителско име във форума. Последното ще се счита за опит за заблуждаване/измама на други потребители на форума. Потребителските имена на същия потребител ще бъдат деактивирани.
1.15. Отделните раздели на форума могат да имат собствени правила които допълват настоящите.
1.16.Преди да се публикува каквато и да е реклама в този форум е необходимо одобрението и съгласуването с Админ.екип.В противен случай рекламата се трие без предупреждение,при повторно пускане следва наказание.


2. Подписи

2.1. Подписите могат да съдържат максимум до 5 реда текст или съчетание от текст и картинки.
2.2. Текстът в подписа трябва да бъде с големина 11 (default шрифт за подпис) и не трябва да съдържа много ярки цветове. Текстът трябва да отговаря на същите условия, както и този в самите постове (без голям брой emoticons, заплахи, обиди, реклама и други).
2.3. Картинките в подписа не трябва да бъдат с по-голям размер от 140 (широчина) x 70 (височина) px. Максималният позволен брой картинки е 3, разположени една до друга по хоризонтала . Всяка картинка с височина от 70 px се счита, че заема 3 реда от подписа. Изключение от правилото за максимален размер правят единствено user баровете. Всеки user бар се счита, че заема 1 ред от подписа. User баровете задължително се разполагат един под друг, т.е. на ред по 1 .
2.4. Линковете са разрешени. Линковете се включват към текстовите ограничения изложени по-горе. Линкове към дразнещи страници, към фирмени сайтове или изобщо рекламни линкове ще бъдат изтривани.
2.5. Потребителите, които не спазват тези правила ще бъдат предупреждавани.

3. Аватари

3.1. Потребителите могат да използват аватари не по-големи от 140 x 160 px и до 20 KB обем. Не е препоръчително използването на аватар, който вече принадлежи на друг потребител.
3.2. За аватарите важат същите условия както при постовете и подписите.
3.3. Потребители, които не спазват тези правила ще бъдат предупреждавани и/или могат да загубят правото си да използват аватар.

4. Официални предупреждения

4.1. При неспазване на горепосочените правила, модераторите имат правото по своя преценка да ви санкционират неофициално с ЛС или официално с предупреждние. При 3 предупреждения, потребителят автоматично ще бъде изгонен и няма да има право да посещава форума.
4.2. Всяко официално предупреждение се налага за срок от 3 месеца (90 дни). Всеки първи БАН се налага за срок от 3 месеца. Всеки втори БАН се налага за срок от 1 година. След изтичането на съответните срокове, предупрежденията и бановете автоматично се изтриват.
avatar
val_mcrae
Admin
Admin

Брой мнения : 2305
Join date : 02.10.2009
Age : 39
Местожителство : Карлово

http://sites.google.com/site/autoclubkarlovo/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите